poniedziałek, 12 stycznia 2015

W prostocie tkwi aromat i smak.

Dziś jeszcze pozostanę przy prostych, ale smacznych i aromatycznych potrawach. Wiem, że już jest późna pora, ale może są z nami Grilloverzy ;), którym wiatr i deszcz nie straszny... bo na ruszt tego wieczoru wrzucamy soczyste, aromatyczne grillovane bukowym ogniem i dymem żeberka. Czujecie ten zapach? :)


Będziemy potrzebować:
  • 12 porcji żeberek
  • 400 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • zioła prowansalskie
  • sól 
  • pieprz

Następnie przygotowujemy:

  • Żeberka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. 
  • Do miski wlewamy olej, dodajemy paprykę, zioła, sól i pieprz - marynatę dokładnie mieszamy, po czym wkładamy do niej żeberka, mieszamy i odstawiamy na noc. 
  • Żeberka wyciągamy z marynaty i układamy na tacce na około kwadrans. 
  • Następnie przekładamy je na rozgrzany grill i grillujemy do zarumienienia z wszystkich stron, co pewien czas obracając. 

Aby nabraly bukowego aromatu polecam nasz topowy produkt, GRILLOVE Premium bukowy węgiel drzewny spełniający najwyższe standardy jakościowe, odpowiadający najwyższym wymaganiom osób grillujących, zapewniający długi czas grillovania i wysoką temperaturę. Powstaje z najbardziej energetycznego gatunku drewna i nadaje niepowtarzalny aromat buku grillovanym potrawom. 
Bon Appetit ;).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz